Groene asperges mozzarella ansjovis citroenolie

Groene asperges mozzarella ansjovis citroenolie

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten + 24 uur voor dressing
book : Etentje bij Joop en Ans

Ingredienten

1 dl olijfolie
geraspte schil van 1 citroen
16 groene asperges
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
zout en peper
2 kleine bollen mozzarella, in plakken
4 ansjovisfilets

Bereiding

Meng de olijfolie met de citroenrasp en laat de citroenolie 24 uur op smaak komen.*

Snijd het onderste deel van de asperges en kook ze 2-3 minuten in kokend water met zout.

Bak de ui en de knoflook glazig in 2-3 eetlepels citroenolie. Voeg de asperges toe en verwarm deze even mee. Breng op smaak met zout en peper.

Laat de asperges tot lauw warm afkoelen en serveer ze met de mozzarella en ansjovisfilet.
Besprenkel met de rest van de citroenolie.

Serveer met ciabatta.

Per persoon ca. 445 Kcal

* Je kunt ook kant en klare citroenolie kopen