Mousse van gerookte paling

Mousse van gerookte paling

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten + afkoeltijd
book : Eigen recept

Ingredienten

100 gr gerookte paling
60 ml bouillon
80 ml slagroom
2,5 blaadje witte gelatine
courgette om te garneren

Bereiding

Week de gelatine in koud water
Snijd de gerookte paling in stukken en draai deze in de keukenmachine fijn.
Verwarm de helft van de bouillon en los daar de gelatine in op.
Voeg de koude en warme bouillon toe aan de paling, roer tot je een gladde massa hebt gekregen.
Zet de mousse in de ijskast en laat deze geleren tot deze hangend is.

Klop de slagroom tot yochert dikte en zet deze in de koelkast.

Spatel voorzichtig de geklopte slagroom door de palinggelei.

Laat de palingmousse opstijven in de koelkast.

Schep met behulp van twee eetlepels een mooie quenelle van de mousse en garneer deze leuk af dunne gegrilde ( koude)courgette plakjes.

Op foto van links naar rechts: paling- garnalen en forelmousse