Aardappelsalade met zongedroogde tomaten

Aardappelsalade met zongedroogde tomaten

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten + afkoeltijd
book : Kookboek: Sonja Bakker, Bereik en behoud .....

Ingredienten

500 gr aardappelen, in blokjes of schijfjes
1 kippenbouillon tablet
200 gr gemengde sla
1 rode ui
1 groene paprika
75 gr zongedroogde tomaten op olie
200 gr feta
3 eetl. Dijon mosterd
1 eetl. kruidenazijn
1 eetl. balsamico azijn
5 eetl. olijfolie
100 gr pijnboompitten
peper en zout

Bereiding

Kook de aardappelen in water met het kippenbouillontablet gaar.
Giet ze af en laat ze helemaal afkoelen.
Was de sla en laat ze uitlekken

Pel en snipper de ui.
Maak de paprika schoon ( ontdoe de paprika van steel en zaadlijsten) en snijd hem in kleine blokjes of reepjes*
Snijd de tomaten grof.
Verkruimel de feta.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan al schuddend goudbruin.

Roer een dressing van de mosterd, kruidenazijn, balsamico azijn en olijfolie.
Breng op smaak met zout en peper.

Schep de gemengde sla, da aardappeltjes, de tomaten en de dressing door elkaar.
Verdeel er de feta en de pijnboompitten over.

Lekker met stokbrood.

* Tip
Schil de paprika zo goed mogelijk met een dunschiller en snijd hem in 8 stukken. Grill de paprika op een grillplaat en laat hem afkoelen. De paprika smaak dan minder sterk en is véél lekkerder.

Bevat per portie circa 345 Kcal.