Aardappelsalade, du chef

Aardappelsalade, du chef

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten + afkoeltijd
book : Eigen recept

Ingredienten

750 gr vastkokende aardappelen
klein potje crème fraîche
2 eetl mayonaise
1 theel. mosterd
1 sjalotje
zout & peper
3 grote augurken
5 plakjes katenspek
4 eieren

Bereiding

Spoel de aardappelen af onder koud stromend water en kook ze in de schil gaar in zo’n 15-20 minuten.
Laat ze afkoelen in de schil.
Kook de eieren hard in ongeveer 12 minuten.
Bak het katenspek uit in een antiaanbakpan en laat ze afkoelen op keukenpapier.

Pel het sjalotje en snipper deze fijn.
Snij de augurken fijn.
Maak de dressing van crème fraîche, mayonaise en mosterd, breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de augurken en sjalot.

Schil de aardappelen en snij ze in (kleine) blokjes.
Pel de eieren, snij deze in stukken.
Breek of snij de katenspek in stukjes.
Meng dit alles door de aangemaakte dressing.

Laat de aardappelsalade minimaal 1 uur op smaak komen alvorens te serveren.