Aardappelsouffle à la Marion

Aardappelsouffle à  la Marion

Algemeen


persons : 4
time : 80 minuten
book : Eigen recept

Ingredienten

1 kilo aardappelen, in grove blokjes gesneden
200 ml slagroom
50 ml melk
100 gr geraspte kaas
1 theel kerriepoeder
zout & peper, versgemalen
1 teen knoflook, uitgeperst

Bereiding

Aardappelen schillen en in grove blokjes snijden.
Aardappels 5 minuten koken met wat zout.
Aardappels afgieten.

Doe de slagroom in een kom en klop deze half stijf.
Voeg de melk, kerriepoeder, zout, peper en uitgeperste teen knoflook toe. Klop de saus nog even op.
Voeg de geraspte kaas toe en roer deze door de saus.

Aardappelen in een ingevette ovenschaal leggen en saus erover schenken.
De aardappelen moeten helemaal bedekt zijn.

Oven voorverwarmen op 225 gr C.

De schaal afdekken met aluminiumfolie.
De schaal in het midden van de voorverwarmde oven schuiven en deze in 60 minuten gaar bakken, na 45 minuten de folie verwijderen zodat de aardappelen een mooi bruin kostje krijgen.