: 8
: 60 minuten
: Kookles: 14 maart 2007
1 kg bloemige aardappelen
40 gr boter
2 eidooiers
1 eetl. instant aardappelpuree
beetje nootmuskaat
1 eetl. gevijzelde zwarte peper
bloem
paneermeel
1 ei
Kook de aardappel gaar, stamp ze tot puree en voeg de boter toe en de instant aardappelpuree.
Laat iets afkoelen en voeg dan de eidooiers toe.
Roer goed door.
Voeg zout, nootmuskaat en de gevijzelde peper toe.
Laat de aardappelpuree afkoelen.
Spuit met een spuitzak met een grote gladde spuitmond de aardappelpuree uit.
Snij de slieten op de maat van de kroketjes.
Wentel de kroketjes door de bloem, daarna door de losgeklopte ei en dan door het paneermeel.
Zet ze in de koelkast tot gebruik.
Frituur de aardappelkroketjes goudbruin en knapperig.