Napolitaans oliekannetje

under-heading

Napolitaans oliekannetje

06 Oct 2022

We zijn helemaal in de ban van pizza's.
Gisteren weer de Ooni pizzaoven opgestookt, zo leuk om samen te doen. Voor hij lekker warm is zijn we wel een klein uurtje verder, het is net zo rustgevend om te doen als de Big Green Egg aansteken.
Niet dat we per se altijd willen grillen op de BGE maar wel dat we op zoek zijn naar ontspannings momenten, die vinden we samen zo in het buiten bezig zijn en dan nu ook met de pizzaoven.
Zeker nu het wat frisser buiten wordt en straks als de dagen echt korter zijn genieten we er erg van!

Op een Napolitaanse pizza hoort olijfolie. Deze drizzel je er in een dun straaltje overheen. Dat kan je met een plastic garneerflesje doen of met dit mooie koper-messing olijf kannetje, gisteren van mijn lief gekregen
"Oliekannetjes zijn een traditie in Napels. De AVPN, dat is de Napolitaanse vereniging van pizzabakkers, vindt het gebruik van zo’n kannetje zelfs een must voor haar leden. Met een oliekannetje brengen pizzaiolo’s in enkele vloeiende bewegingen de olijfolie goed gedoseerd aan op de pizza."
Dit kannetje wordt maar op een plek in Italië met de hand gemaakt."
Nu weet ik ook wel dat dit kannetje er niet voor zorgt dat onze pizza's beter worden, daar is meer voor nodig dan een straaltje olie, maar ik vindt het wel super lief dat ik er een gekregen heb en wat is hij mooi!!

div-line