under-heading

Spinnekop

21 Aug 2021

Iedere koe heeft er maar twee.

Het is een niet al te bekend stukje vlees en eigenlijk vrij moeilijk te verkrijgen doordat ierdere koe er maar 2 heeft.

Het vlees bevindt zich in het achterkwartier, aan de binnenkant van het schaambeen tussen de filet pur en de bil.
Als je het stuk vlees voor je neer legt zie je duidelijk waar het zijn naam aan te danken heeft, het heeft een spinnenweb van vet en ligamenten. Je kunt het vlees kort grillen of bakken zoals biefstuk. Het vlees is super mals en smaakvol, het bevat wat vet en peesjes.

Ik had onze spinnekop gekocht bij scharrelboerderij Kloosterboerderij van Buren in Horssen. In hun wei grazen Belgische Witblauwkoeien en scharrelen en wroeten Nederlandse Landvarkens.
De dieren hebben daar een goed leven, antibiotica wordt vermeden en medicijngebruik is nihil.
De koeien en varkens worden zonder stress bij een slachterij in de buurt geslacht en daarna door Robert zelf in zijn eigen slagerij verwerkt. Je kunt precies bestellen wat je wenst en Mirjam zorgt ervoor dat het allemaal klaarligt als je komt. Ook kan je met alle vragen bij hun terecht.
Neem dan ook meteen een grillworst mee, die zijn zó lekker! Of lekkere mergeze voor op de BBQ ook een schnitzel smaakt zoals hij moet smaken….zonder de rest allemaal te kort te doen, ik kan niet alles opnoemen :-)

En nee dit blog een heeft geen commerciële insteek, wij vinden het vlees wat zij verkopen erg lekker en waarderen hun zorg en toewijding voor dierenwelzijn!

Dus ben je ooit in het Land van Maas en Waal, ga daar eens langs: Kloosterweg 31 6631KL Horssen

div-line