under-heading

Chocolade mousse van Lotte

29 May 2020

Jarig zijn in Corona tijd betekend je verjaardag op een andere manier vieren.
Geen feestje zoals normaal wel een gezellig etentje s'avonds in de tuin met dochter-schoonzoon en de kleinkinderen.

Ik heb de kleinkinderen s'morgens opgehaald ( ze waren vrij van school) zodat pappa en mama rustig thuis konden werken en opa heeft zijn thuiswerk dag kunnen ruilen!

Gezellig de hele dag gekookt en een beetje 'kookles' gegeven. Om de beurt mochten ze iets maken.
De Chocolade mousse heeft nog een leuk verhaaltje. Ik had dingen bedacht om met ze te maken, belt Lotte mij een paar dagen van te voren op. Oma wat gaan we allemaal maken. Ik noem het allemaal op en dan zegt ze, in mijn TINA’S staan ook leuke recepten kunnen we die maken. Ze noemt ze op en ze kiest er een uit, de rest bewaren we voor een andere keer. Ze kiest voor chocolade mousse. Ik zal even de boodschappen voorlezen dan kan jij die opschrijven, ik okay.
Te beginnen met pure chocolade, ik: lust jij pure chocolade, zij: nee. Ik: dan moeten we dit maar niet maken. Toen was het even stil. Ik: lust jij melk chocolade? Zij:ja. Ik: dan gaan we het toch van melk chocolade maken, probleem opgelost.
Kei leuk geweest om dit met haar te maken, wat was ze trots op het eindresultaat en het was super lekker!
Ook Bram heeft super zijn best gedaan en kan nu thuis nog nagenieten van de lekker aardbeijam die over was ????
Zonder alle leuke cadeautjes, mooie bloem boeketten, een fles bubbel bij voordeur, leuke kaartjes, lieve watts-appjes en FaceTime gesprekken te kort te doen…... Alles heeft bijgedragen tot een bijzondere Corona verjaardag…. maar zo koken met de kleinkinderen waar je normaal op je verjaardag geen tijd voor hebt was wel heel bijzonder!

div-line