under-heading

Oud recept in nieuw jasje

15 May 2020

Ratatouille, wie kent het niet.
Onlosmakelijk verbonden met Franse vakanties.
Mijn 1e keer kennismaking was in 1977, we stonden op een camping in Frankrijk en onze Franse buurvrouw ging op een dag ratatouille maken, wat rook dat lekker. Ik zal het nooit vergeten!

Iedere week moet ik een bezorg gerecht verzinnen voor schoonmoeder, moeilijk ze heeft geen oven en dat maakt het best ingewikkeld.
Bijkomende handicap ze eet het liefst Hollandse pot, lees gekookte aardappelen, gehaktbal en groenten zoals snijbonen, bloemkool.
Wij zijn meer van het uitproberen van nieuwe gerechten, grillen, salades en buitenlandse keukens.

Al bladerend in een oud Dining&Winning tijdschrift kwam ik deze klassieker tegen, nu gestoken in een modern jasje.
Yes, mijn redding voor deze week: Ratatouille in een bladerdeegbakje.
Ze houdt van ragout en ragoutbakjes. Blijft de vraag of ze ratatouille lust, ik gok het erop.

Zelf heb ik grote bladerdeeg schelpen gebakken want ja het is wel je hoofdgerecht.

In het originele gerecht moesten de gevulde bladerdeeg-ratatouille bakjesbak nog 10 minuten in de oven om de geitenkaas te laten smelten, dat ging dus niet.
De ratatouille, bladerdeegbak en geitenkaas apart ingepakt en met de wekelijkse boodschappen bij haar afgegeven.
Ze kon de ratatouille gewoon in een pannetje opwarmen. Het bakje ermee vullen en de geitenkaas eroverheen strooien.
Helemaal prima, een nadeel: het bakje is op kamertemperatuur en niet warm. Had ook een voordeel: het bakje was nog krokant.

Ook die van ons zijn niet in de oven geweest, wij hebben dus exact hetzelfde gegeten.
Ze vond het heerlijk, zij blij, wij blij, weer gelukt!
Op naar volgende week.

div-line