Gezellige wijnproef avond
Afgelopen weekend hebben we een gezellige witte wijnproefavond gehad bij vrienden met meerdere vrienden.
Insteek van de avond, lekkere witte wijntjes proeven met een begeleidend hapje.
Wij hebben een witte wijn uit Hongarije meegenomen.
Chateau Dereszla heeft een van de rijkste geschiedenissen van wijnhuizen in de Hongaarse wijnstreek Tokaj.
Bij Tokaj denk je meteen aan zoete wijn maar niets is minder waar. Deze wijn was gemaakt van de furmint druif, dit is een echte inheemse Hongaarse druivensoort die overwegend in het Tokaj gebied aangeplant is.
Deze droge furmint wijn had heerlijke frisse tonen van Granny Smith en peertjes.
Als hapjes had ik een:
Rilette gemaakt van gerookte forel. Het leuke hiervan was dat je de gerookte forel eerst moest aanbakken in olijfolie en ook die olie moest toevoegen aan de rillette.
En een:
Crostini van gedroogd suikerbrood met gebakken paté
Ja u leest het goed, gebakken paté. Bak de paté kort in boter en hij krijgt een hele andere smaak.
In het originele recept wordt ganzenlever gebruikt, dat wilde ik niet. Al zeg ik het zelf, gebakken paté was een leuk alternatief.
De lekkere hapjes paste perfect bij onze wijn.
O wat hebben we genoten en wat hebben we lekkere en bijzondere wijntjes geproefd.
Dit avondje krijgt een vervolg, de volgende keer wordt het rode wijn.
Eerlijk gezegd hebben we teveel wijntjes geproefd dus hoe we het exact gaan doen weten we nog niet maar de datum is al vastgelegd :-)
Wat een luxe om zulke lieve vrienden te hebben, wat 'n quality time!!