under-heading

Le Mathey Beaudot

13 Jun 2019

Wat was dit een heerlijke vakantie!

Als je een vaste lezer bent van mijn blogs dan weet je dat ik eigenlijk alleen maar over eten, kookboeken en recepten schrijf en alles wat daar mee te maken heeft. Dit blog is een uitzondering, hierin ga ik voor het eerst reclame maken.

We zijn net thuis van een heerlijke vakantieweek in de Bourgogne. Een mooie streek in Frankrijk waar je als culinair- en wijnliefhebber volledig aan je trekken komt.
In het verleden raceten we er in de zomer met onze sleurhut aan voorbij op weg naar het zuiden. De caravan hebben we niet meer, daar ligt weer een ander verhaal aan ten grondslag, maar onze liefde voor Frankrijk is er nog steeds.
Omdat onze ‘zomervakantie weken’ besteed worden aan USA-familiebezoek zijn we ontzettend blij dat we dit mooie stukje dichter bij huis Frankrijk hebben ontdekt. Het is in 1 dag te berijden en het heeft alles wat wij wensen voor een fijne vakantie: heerlijk eten, fantastische wijnen, rust-ruimte en mooie fietspaden.

Deze keer hadden wij een gîte gehuurd bij Maarten en Thera, hun huis heet Le Mathey Beaudot. Op onze aankomst dag hadden ze voor ons een heerlijk Ottolenghi (ik ben een fan van hem maar dat wisten ze niet) voor- en hoofdgerecht bereid. Leuk om zo verrast te worden en er was meteen een klik!
Maarten en Thera koken indien je daar gebruik van wilt maken 2x per week voor hun gasten. Nu houden we in de vakantie erg van buiten de deur lunchen, s ’avonds wat frutten op een 1 pits stelletje met een salade en dan zijn we de gelukkigste mensen op aarde. Maar als er zo lekker voor je gekookt wordt waarom dan ook niet een 2e keer je laten verwennen….
Donderdag waren we de hele dag op pad geweest en bij terugkomst kwam me er toch een heerlijke geur uit hun keukenraam…dat beloofde wat voor de avond. En ja hoor een echte Franse klassieker: Boeuf Bourguignon en niet zomaar een versie, nee die van Julia Child. . Nu hoor ik de meeste denken, Julia Child wie is dat nu weer? Dat kan je lezen in dit blog anders wordt dit verhaal wel erg lang
U begrijpt het natuurlijk al, we hadden weer meer dan genoeg gespreksstof (niet alleen over eten hoor!) en het was wederom weer heerlijk!

Nog even iets over Le Mathey Beaudot: het is een heerlijk huis midden in de Bourgogne en ligt in Mardor vlak bij Couches.
Klik hier voor de website. Het is een huis met diverse chambre d’hotel kamers en een gîte. Een grote woonkamer/atelier waar je gezellig kunt zitten bij de houtkachel, een grote eettafel en een keukentje. Het huis ligt helemaal vrij in een enorm mooie grote tuin met diverse zitjes die je allemaal mag gebruiken. Er worden ook regelmatig leuke workshops gegeven.
We hebben fijne uurtjes en gezellige gesprekken gehad met elkaar, maar ook de rust en ruimte om onze eigen vakantie te vieren.
De eigenaren zijn in 2018 gestart. Van mond op mondreclame moeten ze het nu hebben en ook van een goede positionering in de Google zoekmachine, vandaar dat ik graag een uitzondering maak en ze vermeld in deze blog.

O ja….
-Wat we bij hen gegeten hebben zal ik ook zelf eens gaan maken en dan online zetten. Heb je nu al zin in de Boeuf Bourguignon van Julia Child, Klik hier voor het recept.
De foto die je bij dit blog ziet is de vakantie variant.
-We hebben ook een keertje niet lekker geluncht s’middags (althans dat vonden wij): Andouillette du canard. Maar wel weer een ervaring rijker!

div-line