under-heading

Verjaardagstaart

18 Sep 2017

Verjaardagstaart voor opa

Bij een verjaardag hoort volgens onze kleinkinderen ( 7 en 5 jr) een taart.
Maar wat te doen als ze komen voor het avond eten…..
Dan verzint oma natuurlijk een leuke Aardbeien slagroom taart

Daags van tevoren had ik al het Franse beschuitdeeg gebakken.
S’morgens nog even snel wat aardbeienjam gemaakt. Dat was wel zo handig…. Natuurlijk kan ik een potje zelf gemaakte Aardbeienjam uit de voorraad pakken maar even snel wat vers maken is net zo makkelijk.

Wat een feest is het om met je kleinkinderen na de hoofdmaaltijd de keuken in te gaan en de taart versieren.
Ze mochten beide op een taartschijf de aardbeienjam uitsmeren. Daarna heb ik de op elkaar gelegd en toen mochten de slagroom erover uit smeren. Wat een heerlijk geklieder !!
En natuurlijk proeven, ja want zo is je dat geleerd door oma

Toen de verse aardbeien erop. Oma had in gedachten om alle aardbeien mooi op de bovenkant van de taart teleggen maar de kids dachten er anders over. Ook de zijkant moest met aardbeien bedekt worden, dus die werden lekker in de slagroom gedrukt.
Bij bijna ieder aardbei die zo op de taart legde moest daarna de vinger afgelikt worden en met grote regelmaat ging de aarbei niet op de taart maar in de mond. Met andere woorden het was een groot feest!

Vol trots bracht mijn kleindochter de taart naar de eettafel. Mijn kleinzoon bleef nog even in de keuken. Toen ik ging kijken wat hij nog aan het doen was, stond hij met twee lepels in zijn handen nog de jam uit de pan te likken. O wat is hij verzot op oma’s aardbeienjam.
Geweldig, wat heb ik gelachen…. Allemaal mooie momenten om nooit meer te vergeten!

De taart, opa voelde zich echt jarig en hij ging erin als zoete koek !!

div-line