Vitello Tonnato

under-heading

Vitello Tonnato

14 Mar 2017

Vitello Tonnato, wie kent het niet?

Een super Italiaans voorgerecht, makkelijk te maken, lukt altijd.
Het enigste wat je goed in de gaten moet houden is de kern temperatuur van het vlees. Maar daar hebben ze gelukkig kern temperatuur meters voor uitgevonden :-)

Of je de kalfmuis nu op een gesloten BBQ, aanbraden in de pan en verder garen in de oven of bereid op een Big Green Egg zoals ik gedaan heb, het kan allemaal.

Meest al blijft de kalfmuis neutraal maar deze keer heeft hij een lekker gekruide buitenkant.
Omdat je de plakjes erg dun snijd geeft dit juist een bijzonder touch aan dit gerecht.

Verder bestaat Vitello Tonatto uit een tonijn mayonaise, salade en kappertjes.
In deze Vitello Tonnato worden 2 maten kappertjes gebruikt, de laat ik zeggen gewone kleine en de appel-kappertjes. Vooral deze laatste zijn lekkere smaakbommetjes.

Dit gerecht moet je ruim van te voren maken, de kalfsmuis moet nl koud geserveerd worden.

Misschien blijft er wat kalfmuis over, super dan kan je de volgende dag nog nagenieten met een feestelijke boterham :-)

div-line