Haricot verts met mosterddressing

Bijgerecht
  

under-heading

Haricot verts met mosterddressing

Ingredienten

Mosterdvinaigrette:
70 gr mayonaise
1 sjalot, gesnipperd
1 eetlepel gladde mosterd
30 gr opgelegde mosterdzaad
20 gr zure augurk, brunoise gesneden
1 tomaat, ontveld en brunoise gesneden
1 theelepel Cabernet-Sauvignon azijn

250 gr haricot verts
40 gr Griekse yoghurt
2 radijzen*
5 blaadjes blad peterselie
olijfolie om in te bakken
zout en peper
vers gemalen peper
fleur de sel

Bereiding

Meng voor de mosterdvinaigrette de mayonaise met sjalot, mosterd, opgelegde mosterdzaad, augurk, peterselie, tomaat, Cabernet-Sauvignon azijn, zout en zwarte peper uit de molen door elkaar.

Kook de haricots verts in gezouten water beetgaar en koel deze terug in ijswater. Dep de een beetje droog met wat keukenpapier en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Zet weg tot gebruik.

Kruid de Griekse yoghurt met zout en versgebakken peper.

Snij de radijzen in dunne plakjes.

Verhit de frituur pan of een klein pannetje met wat olie voor op 140 Gr.C.
Frituur de plaatjes peterselie tot ze mooi krokant zijn.

Leg een gedeelte van d boontjes mooi op de borden, schep er wat van de mosterd vinaigrette overheen. Schik er de radijs plakjes tussen door en leg de rest van de boontjes eroverheen.
Schep de rest van de mosterd vinaigrette overheen en lepel de Griekse yoghurt erbij.
Besprenkel het geheel met nog wat olijfolie en werk het gerecht verder af met fleur de Sel en de gefrituurde peterselie.

*Opmerking
- Ik had geen radijs in huis, ik heb Daikon (rettich) gebruikt. Helaas miste ik daardoor het mooie rode randje van de radijs maar de smaak was goed!
- Persoonlijk vond ik de mosterd vinaigrette iets te zuur. De opgelegde mosterdzaadjes zijn al zuur, de toegevoegde theelepel Cabernet Sauvignon azijn laat ik de volgende keer achterwege.
Proef zelf even, je kunt de azijn aan het einde nog altijd toevoegen.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 40 minuten
book : Kookboek: Sergio's smaakmakers
print : Afdrukken