Wortel venkel salade met sinaasappeldressing

Salades
  

under-heading

Wortel venkel salade met sinaasappeldressing

Ingredienten

200 gr wortels
1 venkelknollen
3 little gem ( bindsla)
100 gr gekookte ham in dunne plakken
1 sinaasappel
3-4 eeltlepels appelazijn
1 eetlepel ahornsiroop of honing
zout en peper
2-3 eetlepels olie

Bereiding

Schil was en rasp de wortels.
Was de venkel en snijd deze in dunne schijven, het liefst op een mandoline.
Gooi de harde kern weg maar bewaar het groen.
Was en droog de sla zorgvuldig. Houd een paar grote bladeren apart en snij de rest in brede repen.

Snij de ham in stukken.
Was de sinaasappel en rasp de schil. Pers hem daarna uit.
Snijd het venkelgroen fijn.

Meng de azijn met het de sinaasappel rasp en sap. Doe de honing erbij en breng op smaak met zout en peper.
Voeg al roerend de olijfolie erbij.

Meng de venkel, wortel en sla en meng er de dressing doorheen.
Leg de gemengde salade op de achtergehouden bewaarde slabladeren en garneer af met het venkelgroen.


Garnering: je kunt de salade garneren met stukjes of een plakje sinaasappel.

Per portie ca. 160 Kcal
eiwit 10 gr
vet 7 gr
koolhydraten 14 gr

Algemeen


persons : 4 pers
time : 40 minuten
book : Tijdschrift Foodies januari 2009
print : Afdrukken