Kabeljauw Korma

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kabeljauw Korma

Ingredienten

1 kilo witvis, zo dik mogelijk
2 theelepels komijnzaad
1 theelepel korianderzaad
50 gr witte amandelen
1 rode Spaanse peper, zaadjes eruit en fijngesneden
2 cm gember, geschild en geraspt
2 teentjes knoflook, uitgeperst.
2 theelepels garam masala
2 eetlepels tomatenpuree
½ theelepel zout
2 eetlepels geraspte kokos
4 eetlepels rijstolie
1 ui, gesnipperd
400 ml kokosmelk
300 ml visbouillon
50 gr amandelschaafsel
2 tomaten, ontveld, pitje verwijderd en in blokjes
10 takjes koriander, blaadjes fijngesneden
zout en peper

Bereiding

Bak komijn en koriander even aan in een klein koekenpannetje en maal in de keukenmachine met de blanke amandelen, Spaanse peper, gember, knoflook, garam masala, tomatenpuree, zout, geraspte kokos en 2 eetlepels rijstolie tot een kormapasta.

Fruit de ui glazig in 2 eetlepels olie, laat licht kleuren en voeg de kormapasta toe.
Bak tot de olie zich gaat scheiden van de pasta en blus af met 100 ml kokosmelk. Roer glad en voeg de rest van de kokosmelk, de visbouillon en de amandelschaafsel toe.

Breng tegen de kook aan, voeg de kabeljauw en tomaat toe, draai het vuur laag en laat 20 minuten stoven met de deksel half op de pan.

Schep de vis voorzichtig uit de saus en laat de saus op hoog vuur tot de gewenste dikte en smaak inkoken.

Breng op smaak met zout en peper en leg de vis voorzichtig terug in de saus.
Bestrooi indien gewenst met fijngehakte koriander.

Algemeen


persons : 4-5 personen
time : 35 minuten
book : Kookboek de Stoofbijbel van Julius Jaspers
print : Afdrukken