Pasta walnoten spinazie en gorgonzola

Hoofdgerecht
  

under-heading

Pasta walnoten spinazie en gorgonzola

Ingredienten

500 gr linguine
90 ml appelcider azijn
120 gr walnoten geroosterd
350 gr jonge spinazie, zonder steeltjes
250 gr verkruimelde gorgonzola
Ruim witte peper

Bereiding

Breng in een grote pan op hoog vuur gezouten water aan de kook, Kook de pasta gaar volgens de tijd op de gebruiksaanwijzing

Terwijl de pasta kook, verhit de ciderazijn en walnoten in een kleine pan op middelhoog vuur.

Giet de pasta af en doe terug in de pan. Giet de appelcider-walnoten bij de linguine en voeg de spinazie en gorgonzola toe.

Meng goed door elkaar en dien warm op.

Opmerking:
-Ik had geen jonge babyspinazie maar gewone normale dikke. Ik heb de spinazie eerst geroerbakt voordat ik deze aan de pasta toevoegde. Had het idee dat de spinazie anders niet gaar zou worden en of de pasta te veel af zou koelen.
- Ik heb ⅔ van de gorgonzola door de pasta laten smelten en ⅓ heb ik er overheen verkruimeld. De volgende keer ga ik de verhouding andersom doen, ik denk dat wij dit lekkerder vinden.

Algemeen


persons : 4-6 personen
time : 15 minuten
book : Kookboek: Echt Italiaans
print : Afdrukken