Snoekbaars met notenmayonaise en rode kool

Hoofdgerecht
  

under-heading

Snoekbaars met notenmayonaise en rode kool

Ingredienten

Salade
0.5 kleine rode kool
1 rode ui
6 el aceto balsamico
2 teentjes knoflook
2 el honing
150 ml olijfolie

Snoekbaars
400 g snoekbaarsfilet
75 ml olijfolie

mayonaise
2 eidooiers
2 el balsamicoazijn
2 el Dijon mosterd
2 el gembersiroop
150 ml druivenpitolie
75 ml notenolie
40 ml appelsap

Voor opmaak
16 walnoten
1 krop eikenbladsla
75 g veldsla

Bereiding

Rode kool
Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool.
Schaaf de rode kool op een mandoline in zeer dunne reepjes.
Maak de ui schoon en snijd deze in dunne halveringen en besprenkel met aceto balsamico.
Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Voeg de ui, knoflook en honing toe aan de rode kool. Besprenkel met aceto balsamico. Breng op smaak met zeezout en peper uit de molen en hussel alles goed door elkaar.
Verwarm de olijfolie 45 Gr.C en schenk over de rode kool. Hussel weer goed door. Laat het geheel minimaal 15 minuten marineren. Doe over in een zeef en laat uitlekken.

Notenmayonaise
Voeg de eidooiers, balsamicoazijn, mosterd, gembersiroop in een smalle beker die niet veel breder is dan de staafmixer. Schenk de druivenpit- en notenolie langs de rand in de beker. Zet de staafmixer in de bekeren zet deze helemaal op de bodem van de beker. Zet de staafmixer aan en trek langzaam omhoog zodat je een mooi mayonaise krijgt. Voeg appelsap toe en wat zout en versgemalen peper en meng het geheel nog enkele seconden met de staafmixer. Bewaar de mayonaise afgedekt tot gebruik in de koelkast.

Walnoten
Rooster de walnoten met een beetje olie in een koekenpan 1 minuut op laag vuur.

Snoekbaars
Verdeel de snoekbaarsfilet in 4 gelijke smalle mootjes. Bestrooi ze met zeezout en peper uit de molen en besprenkel ze met olijfolie. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de mootjes snoekbaars circa 4 minuten om en om tot ze net niet meer glazig zijn.

Serveren:
Verdeel de rode kool in een dun laagje over het bord. Leg her en der een wat veldsla en eikenbladsla en lepel de notenmayonaise rondom. Breek de walnoten, verdeel ze over de borden en leg de snoekbaars erop.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 60 minuten
book : Gegeten bij 'Straat' diner bij John. Klik hier voor de bron
print : Afdrukken