Kalfssukade gesmoord in witte wijn

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kalfssukade gesmoord in witte wijn

Ingredienten

1 kilo kalfssukade aan een stuk, mijn stuk was 1,4 kilo
1 flinke tak rozemarijn
100 ml witte wijn
schil van 1/2 biologische citroen
zout en peper
olijfolie om in te bakken


Bereiding

Wrijf het vlees in met zout en peper. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en braad het vlees rondom aan. Doe de rozemarijn erbij en blus af met de witte wijn.
Doe de citroenschil erbij, giet 400 ml water erbij, maak op smaak met zout en peper en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat het vlees ongeveer 1 uur langzaam stoven.
Laat het vlees afkoelen.

Opmerking:
-Tegenwoordig wordt Vitello Tonnato vaak met kalfsmuis gemaakt maar de klassieke Vitello is met kalfssukade
- Ik heb deze sukade ook gebruikt voor Cannelloni met kalfsvlees en spinazie

Algemeen


persons : nvt
time : 1 uur
book : Kookboek: De bijbel van de Italiaanse ekeuekn
print : Afdrukken