Linzen salade met warm gerookte zalm en spinazie

Hoofdgerecht / Salades
  

under-heading

Linzen salade met warm gerookte zalm en spinazie

Ingredienten

1 rode ui
2 blikken linzen a 400 gr
200 g verse spinazie
2 puntpaprika's
10 g verse dille
20 kapperappeltjes
125 g warmgerookte zalmfilets
1 el Maille dijonmosterd originale knijpfles
1 el extra vierge olijfolie

Bereiding

Snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water. Snijd de spinazie grof, de paprika in dunne ringen en de dille fijn.
Laat de kappertjes uitlekken en vang 1 eetlepel van het vocht op. Meng de linzen met de ui, spinazie, paprika, dille en kapperappeltjes. Verdeel over een schaal en verdeel de zalmfilet in stukjes erover.

Klop een dressing van het kappertjesvocht, de mosterd en olie. Besprenkel de salade ermee en bestrooi met versgemalen zwarte peper.

Bereidingstip:
Vind je rauwe rode ui te scherp van smaak? Doe de halve uienringen in een kom, schenk er kokend water over en laat 10 min. staan. Giet af en volg verder het recept.

Opmerking:
De salade was lekker maar wij vonden er wel te veel linzen in zitten en wat ons betreft mag er ook meer dressing overheen.
Maar met minder linzen is het geen maaltijd salade meer van 255 kcal p.p.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 15 minuten
book : Allerhande Februari 2021
print : Afdrukken