Romanesco met ei

Bijgerecht
  

under-heading

Romanesco met ei

Ingredienten

1 Romanesco
3 eieren
20 gr gezouten roomboter, ik het zeezout gezouten boter boter gebruikt.
vers gemalen zwarte peper
40 gr geraspte kaas
20 gr amandel noten gehakt

Bereiding

Maak de romanesco schoon door de bladeren te verwijderen.
Snijd de steel in zodat deze met het koken sneller gaar wordt, de steel kan je nl ook heel goed eten.

Kook de romanesco ( laat hem heel) in een ruime pan met water en zout gaar in 12 minuten.

Kook ondertussen de eieren hard, pel ze daarna en hak ze fijn.

Hak de amandelen fijn

Smelt de roomboter in een klein pannetje op een laag vuurtje en maal er wat zwarte peper boven.

Haal de romanesco uit het water en leg hem op een mooie serveerschaal.

Schenk in een dun straaltje de gesmolten peper-boter over de romanesco en bestrooi deze daarna met de verkruimelde ei, de geraspte kaas, en de gehakte amandelen.

Serveertip: lekker met een oer Hollandse gehaktbal.

Algemeen


persons : 2 personen
time : 20 minuten
book : www.koolhydraatarmrecept.nl, recept aangepast
print : Afdrukken