Turkse salade met walnoten

Salades
  

under-heading

Turkse salade met walnoten

Ingredienten

6 Turkse dunne paprika’s of zoete puntpaprika
3 tomaten
50 gr walnoten
½ komkommer
1 bosje verse dille
3 eetlepels granaatappelmelasse
2 eetlepels sumak
4 eetlepels olijfolie
zout en peper

Bereiding

Snij het kapje van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika’s en snij ze in ringen. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
Snij de komkommer doormidden en vewijder de natte zaadjes, snij de komkommer daarna in blokjes. In het originele recept zat geen komkommer, ik had het in huis en vond dat het er wel bij kon :-)
Hak de walnoten in stukjes. Was de dille, schud hem droog en hak fijn.

Meng in de kom de paprika met de tomaat, de walnoten,de komkommer, de dille, de granaatappelmelasse, de sumak en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Laat de salade minimaal 15 minuten maar liever een paar uur trekken. Serveer met Turks brood.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 30 minuten
book : Tijdschrift Foodies
print : Afdrukken