Pittige zeeduivel op een bedje van noedles

Voorgerecht / Hoofdgerecht
  

under-heading

Pittige zeeduivel op een bedje van noedles

Ingredienten

400 gr zeeduivel
2 eetlepels olie
200 gr tarwenoedels
2 eetlepels citroensap

1 ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel sambal oelek
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel gemberpoeder
1 theelepel kurkuma
2 theelepels kerriepoeder
3 eetlepels mangochutney
200 ml slagroom
100 ml water
enkele takjeskoriander
3 eetlepels geroosterde pindanoten
zout

Bereiding

Snij de zeeduivel in blokjes en besprenkel deze met citroensap, zet weg tot gebruik

Hak de pinda's grof en rooster deze even in een droge koekenpan, zet weg tot gebruik.

Hak de koriander blaadjes fijn, zet weg tot gebruik.

Pel de ui en snipper deze, pel de knoflook en hak deze heel fijn
Verhit olie in de wok en laat hierin de visblokjes twee minuten bakken. Neem ze voorzichtig uit de wok en houd ze warm onder aluminiumfolie
Doe in dezelfde wok de fijngesneden ui, knoflook en sambal oelek toe en bak twee minuten al roerend. Voeg tomatenpuree toe en laat deze even meebakken om te ontzuren
Voeg de gemberpoeder, de kurkuma en de kerriepoeder toe en laat één minuut al roerend meebakken. Blijf goed roeren zodat het niet aanbakt
Voeg de mango chutney en de room toe en breng gedurende één minuut aan de kook. Voeg wat water toe als de saus te dik wordt.

Kook de tarwenoedels in gezouten water beetgaar. Giet af en meng voeg enkele scheppen van de mango dressing toe. Roer goed door elkaar. Proef of er nog wat meer dressing doorheen moet, maar pas op, het moet niet te nat worden.

Verdeel de noedels over de 8 voorverwarmde bordjes. Leg hierop 1 stukje vis en garneer af met de geroosterde pindanootjes en fijngehakte koriander.

Opmerking: Op deze manier geserveerd is het een voorgerecht voor 8 personen. Origineel is het met 800 gr zeeduivel een hoofdgerecht voor 4 personen

Algemeen


persons : 8 pers
time : 20 mintuten
book : Gegeten bij Oscar en Dorine
print : Afdrukken