Kip van bbq draaispit

Hoofdgerecht / Big Green Egg / BBQ
  

under-heading

Kip van bbq draaispit

Ingredienten

2 kippen
Kipkruiden naar keuze

Draaispit voor je BBQ
Opbind touw

Bereiding

Verwijder de elastiekjes van de kip. Kijk of de binnenkant van de kip schoon is.
Bestrooi de kip rijkelijk met kruiden en wrijf deze er goed in.

Bind de kip op met keukentouw zodat hij goed stevig is.
Bevestig de kip daarna op de spies van je draaispit. Zorg ervoor dat het gewicht goed verdeeld is zodat hij mooi gelijkmatig rond kan draaien.

Verwarm je kamado BBQ voor op ongeveer 220 Gr.C
Bevestig de ophangconstructie voor de rotisserie en hang de kip erin, zet de motor aan en laat de kip ruim 1 uur lekker ronddraaien tot hij mooi gaar en krokant is worden.

Ben je in het bezit van een kerntemperatuur meter: de kip is gaar bij een kerntemperatuur van 85 gr van de poten en 75 gr van het borstvlees.

Haal de kip van de grill en snijd deze in stukken.

Algemeen


persons : 4-6 personen
time : 60 - 70 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken