kipfilet gevuld met avocado en tomaat

Hoofdgerecht / Big Green Egg
  

under-heading

kipfilet gevuld met avocado en tomaat

Ingredienten

2 kipfilets ( let op! recept is voor 2 pers)
3 eetlepels balsamico azijn
1 theelepel gedroogde oregano
½ theelepel knoflook poeder
½ theelepel Cayenne peper
½ theelepel zout
½ theelepel peper

1 avocado
1 grote tomaat
½ ui
paar takjes basilicum
zout
peper
olijfolie

Bereiding

Maak een marinade van balsamicoazijn, oregano, knoflookpoeder, cayenne peper, zout en zwarte peper.
Snij de kipfilets open (als een boek).
Leg ze in de marinade en laat ze 3-4 uurtjes marineren.

Snij de tomaat in vieren, verwijder de natte binnenkant en snij de tomaat daarna in kleine blokjes.
Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Hak de ui fijn. Verhit wat olie en smoor de ui zachtjes glazig*
Hak de basilicum fijn.
Meng tomaat, avocado, ui, basilicum, zout, peper en een beetje olijfolie door elkaar.

Haal de kipfilets uit de marinade, leg deze op een snijplank en vul met de helft van de vulling.**
Bind de kipfilets weer dicht met behulp van cocktailprikkers of zoals ik gedaan met behulp van keukentouw.

Verhit wat olie in een pan, of een mengsel van boter en olie en bak de kipfilet rondom bruin en gaar. De tijd is afhankelijk hoe groot en dik je kipfilets zijn.

*In het originele recept wordt de ui rauw gelaten, omdat de vulling alleen maar warm wordt en niet gebakken had dat niet mijn voorkeur. Ik h=ben niet zo’n rauwe ui fan vandaar dat ik de ui zachtjes glazig heb gebakken.
**Ik had teveel vulling, de rest van de vulling heb ik er los bij geserveerd. De volgende keer ga ik nog meer vulling maken, smaakte heerlijk erbij.

Serveertip: lekker met rijst.

Opmerkingen, Je kunt de kipfilet ook grillen op de BBQ. Wij hebben de kipfilets gebakken in de Petromax Dutch oven schaal op de JoyStove buiten.

Algemeen


persons : 2 pers
time : 30 minuten 3 uur marineren
book : Tasty Life Chef Bao
print : Afdrukken