4 kip of kalkoenfilets
olijfolie
150 ml vers sinaasappelsap
2 eetlepels honing
1 theelepel geraspte verse gemberwortel
½ eetlepel maïzena
1 sinaasappel, in plakken
1 lente-uitje, in ringen gesneden
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilets rondom bruin in ongeveer 5 minuten per kant. Tijd is afhankelijk van de dikte van je kipfilet.
Rasp de gemberwortel en pers de sinaasappels uit tot je 150 ml hebt verkregen.
Meng het sinaasappelsap met de geraspte gemberwortel, honing en maïzena.
Haal de kipfilets uit de pan als ze gaar zijn en giet het sinaasappelmengsel bij het bakvet.
Verwarm en roer tot een licht gebonden saus.
Serveer de warme sinaasappelsaus met de 1 sinaasappel plak en bestrooi met de lente-uitjes
Serveertip: lekker met bv Pompoen rösti.
: 4 pers
: 15 minuten
: Tijdschrift Boodschappen 2018
: Afdrukken