Glaze voor buikspek

Saus / Dressing
  

under-heading

Glaze voor buikspek

Ingredienten

3 eetlepels sojasaus
3 eetlepel ketjap manis
3 eetlepel mirin
4 volle eetlepels bruine suiker
½ rode peper, fijngesneden
10 gram geschilde gemberwortel, fijn gesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 eetlepel neutrale olie
3 eetlepel zoete chilisaus
100 ml water

Bereiding

Bak de gember, knoflook en de rode peper in een steelpannetje in neutrale olie.
Zorg ervoor dat de knoflook niet verbrand anders wordt de saus bitter.

Voeg de sojasaus, de ketjap-manis, mirun en bruine suiker toe.. Laat het geheel 5 minuten sudderen.
Voeg het water en de chilisaus toe toe en laat sudderen tot een stroperige saus.
Houd er rekening meer dat als de saus afgekoeld is hij nog wat dikker wordt.

Zeef de saus. Doe de saus over in een spuitfles

Algemeen


persons : nvt
time : 15 minuten
book : Workshop: AskdeChef
print : Afdrukken