Klassieke hamburger

Hoofdgerecht / Big Green Egg / BBQ
  

under-heading

Klassieke hamburger

Ingredienten

500 gr fijngehakte schouderbiefstuk ( jodenhaas)*
1 ui, geraspt
2-4 tenen knoflook, uitgeperst
2 theelepels grove mosterd
2 eetlepels zonnebloemolie
peper
4-6 hamburger broodjes, opengesneden
4-6 plakjes cheddar kaas
ketchup

2 eetlepels olijfolie
4 uien in dunne ringen
2 theelepels lichtbruine basterdsuiker

Bereiding

Maak de BBQ aan of verhit een grillplaat.
Doe de tartaar van biefstuk met de geraspte ui, knoflook, mosterd en peper in een grote kom en meng alles goed met je handen. Vorm er 4 tot 6 hamburgers van.
Leg ze afgedekt 30 minuten in de koelkast.

Bak ondertussen de uien.
Verhit de olijfolie in een zware koekenpan en bak hierin de uienringen op laag vuur tot ze gaar zijn. Voeg de suiker toe en bak ze nog 8 minuten onder af en toe omscheppen, zodat ze karameliseren. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Controleer of de burgers stevig aanvoelen en bestrijk ze royaal met olie. Gril ze aan elke kant 5 minuten, of tot ze naar wens zijn. Leg de laatste minuut een plakje chedder op de burger en laat deze smelten.
Leg de hamburger broodjes met de snijvlakken omlaag op de grill en rooster ze licht. Beleg de broodjes met de burgers, de uienringen en ketchup.

Foto: Ik heb nog sla, augurken, katenspek in maple siroop toegevoegd om een ultieme burger te krijgen :-)

Algemeen


persons : 4-6 stuks
time : 35 minuten
book : Kookboek: hamburgers, best burger in town
print : Afdrukken