Burger met avocado en scampi

Hoofdgerecht / Big Green Egg / Lunch
  

under-heading

Burger met avocado en scampi

Ingredienten

4 Angus beef burgers
1-2 rijpe tomaten
¼ pakje gerookte spekblokjes
1 lente uitje
1 rijpe avocado
½ limoen uitgeperst
zout en vers gemalen zwarte peper

2 eetlepels mayonaise
4 blaadjes kropsla
4 plakjes smeltkaas
8 grote garnalen

Bereiding

Snijd de rijpe tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en het vocht. Snijd de tomaat daarna in kleine blokjes.
Breng op smaak met zout en peper.

Bak de spekblokjes in een droge koekenpan op een middelhoog vuur uit tot ze bruin en krokant zijn. Laat ze afkoelen om een stuk keukenpapier.

Was de lente ui en snijd deze in dunne ringen.

Pers de halve limoen uit. Verwijder de pit en de schil van de avocado en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Besprenkel meteen met het limoensap om verkleuren te voorkomen.

Meng de tomaten, avocado, bosuitje en spekjes zo laat mogelijk door elkaar, zo blijven de spekjes nog lekker krokant.

Maak de scampi's schoon als dat nog niet gebeurd is. ( darmkanaal verwijderen)
Rijg ze aan een sateprikker.

Verwarm je Big Green Egg, BBQ of grillplaat.
Grill de beefburgers gaar maar niet te gaar. Leg de laatste ½ minuut op iedere burger een plakje smeltkaas. Grill tegelijkertijd de garnalen op hetzelfde rooster.

Haal de beefburger en de garnalen van de grill en dek even losjes af met wat aluminiumfolie.

Snijd de broodjes open en grill deze een paar seconden tot ze een beetje bruin en warm zijn.

Leg op ieder broodje een blaadje kropsla, hamburger, klein schepje mayonaise, de tomaten-avocado salsa en steek hier de prikker in met de garnalen. Kapje er tegenaan leggen en snel uitserveren.
Een hamburger surf en turf. Eet smakelijk !!



Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken