Gele paprikajam met chilivlokken

Saus / Dressing
  

under-heading

Gele paprikajam met chilivlokken

Ingredienten

500 gr gele paprika (ongeveer 3 grote paprika’s) *
500 gr geleisuiker
25 ml citroensap
30 ml water
2 gr chilivlokken

Bereiding

Was de paprika en droog ze af met een schone theedoek.
Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadjes, snijd vervolgens in kleine stukjes.

Verwarm de paprika samen met de geleisuiker, het citroensap, water en de chilivlokken in de pan. Roer regelmatig met een houten lepel in de pan totdat het kookt.

Als de jam kookt, laat deze dan minimaal 5 minuten doorkoken. Roer af en toe goed door.
Doe de schoteltjestest*.

Vul de goed schoongemaakte jampotten voorzichtig tot aan de rand. Handig als een een vulring gebruikt dan blijft de rand van je jampot mooi schoon. Veeg eventueel gemorste jam zorgvuldig weg.

Sluit de potten goed af met de schroefdeksel en zet ze 10 minuten op hun kop.
Draai terug en laat afkoelen. Bewaar de potten met paprikajam op een koele droge plaats.

De jam is zeker 6 maanden houdbaar.

Serveertip: lekker op een toastje met kaas

* Om te testen of de jam dik genoeg is: giet je een eetlepel hete jam op een goed gekoeld schoteltje.
Laat de jam even liggen en trek daarna met je vinger of een eetlepel een streep door de jam. Als deze niet meer samenvloeit, dan is de consistentie van de jam goed.
Laat anders de jam nog wat langer koken op hoog vuur.

Opmerking: Bij mij was de jam toch nog te dun gebleven ondanks de schoteltest. Leuke is dat er zo weer een ander idee ontstaan is. Een schep van deze jam op een amuse lepel en daar miniblokjes jonge kaas op. Heerlijk !!

Algemeen


persons : nvt
time : 15 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken