Wraps met kip Ras el Hanout

Hoofdgerecht / BBQ
  

under-heading

Wraps met kip Ras el Hanout

Ingredienten

2 volle eetlepels Ras el Hanout
olijfolie
4 grote kipfilets
zeezout
4-6 tortillia's
1 rode ui in dunne halve ringen
granaatappelmelasse*
rucola
granaatappel pitjes

yoghurt dressing:
klein bosje munt, alleen de blaadjes fijngehakt
400 gr Griekse yoghurt
2 eetlepels sumak*
vers gemalen zwarte peper
zeezout

* verkrijgbaar in Midden-Oosterse supermarkten

Bereiding

Meng de ras el Hanout met 4-5 eetlepels olijfolie in een kleine kom tot een pasta. bestrijk hiermee de kipfilets zodat ze volledig bedekt zijn en bestrooi met zeezout.
Als je tijd hebt, dek de kom af met vershoudfolie en laat de kip zo lang mogelijk ( maximaal een nacht) in de koelkast marineren.

Doe voor de yoghurtsaus de munt met de yoghurt, de sumack wat zwarte peper en een flinke snuf zeezout in een kom en meng goed tot de sumack en de munt gelijkmatig verdeeld zijn.

Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en doe er een flinke scheut olijfolie in. Bak de kipfilets 8-10 minuten aan de ene kant en 6-8 minuten aan de andere kant. Controleer of ze gaar zijn.

Leg de kip op een snijplank en laat een paar minuten rusten zodat de sappen weer in het vlees kunnen trekken en het vlees sappig en mals blijft. Snijd de kip in repen en leg een paar repen met wat ui op elke tortiliia. Schep er wat yoghurt op en besprenkel met granaatappelmelasse. Garneer met rucola en granaatappel pitjes en serveer.


Algemeen


persons : 4-6 personen
time : 45 minuten
book : Kookboek: Persiana van Sabrina Ghayour
print : Afdrukken