2 appels
cranberry jam of cranberry compote of een lekkere gekochte jam
cranberrysap
1 kaneelstokpje
Schil de appel en snijd ze middendoor.
Verwijder het klokhuis en hol de appel een beetje uit.
Plaats de 4 appelhelften een een passend ovenschaaltje.
Giet wat cranberrysap in het schaaltje, zoveel dat er ongeveer 1/2 cm vocht in staat.
Breek het kaneelstokje in tweeën en lig deze in de cranberrysap.
Vul de appelholtes met de cranberry compote.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze in een voorverwarmde oven van 200 Gr.C.
Bak de appels gaar en warm in z'n 30 minuten.
Haal de schaal uit de oven en schep de appels eruit. Het kookvocht wordt niet gebruikt.
Op de foto, appel geserveerd op een bedje van rode kool
: 4 personen
: 30 minuten
: Eigen recept
: Afdrukken