Pepernoten cake van Bram

Taart


under-heading

Pepernoten cake van Bram

Ingredienten

200 gram boter
200 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
4 tl speculaaskruiden
100 gram pepernoten
ter decoratie: pepernoten en amandelschaafsel

Bereiding

Klop boter, suiker en vanillesuiker romig met behulp van een elektrische mixer of keukenmachine.
Voeg de eieren één voor één toe en mix tot ze helemaal zijn opgenomen.
Voeg het zelfrijzend bakmeel in delen toe aan het beslag.

Voeg de speculaaskruiden toe aan het beslag. Strooi een beetje bloem over de pepernoten.

Schep ⅓ van het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakeblik. Verdeel de helft van de pepernoten over de cake. Schep de andere ⅓ deel van het beslag in de cake vorm en verdeel de rest van de pepernoten erover. Verdeel hierover het laatste deel van het beslag.

Beleg de bovenkant van de cake met pepernoten en wat amandelschaafsel.

Bak de cake gaa rin een voorverwarmde oven van 160 gr in on ongeveer 60 minuten. Tijs is afhankelijk van de oven dus controleer met een sate prikker of de cake gaar is. Steek de prikker in de cake, als deze er droog uitkomt is de cake gaar.

Opmerking: Deze cake is gebakken door mijn 4 jarige kleinzoon samen met mijn dochter.

Algemeen


: nvt
: 90 minuten + afkoelen
: Gemaakt door mijn kleinzoon Bram, Sinterklaas 2016
: Afdrukken