Gerookte zalm met gerookte nootjes

Amuse / Voorgerecht
  

under-heading

Gerookte zalm met gerookte nootjes

Ingredienten

plakjes home made koud gerookte zalm of gekochte gerookte zalm van goede kwaliteit
gerookte wasabi amandelen of normaal gerookte amandelen
eetbare bloemblaadjes
cress naar keuze
4 eetlepels mayonaise
wasabipasta
sjabloon*

Bereiding

Doe de mayonaise in een mengkom en voeg 1 theelepel wasabipasta toe, roer deze er goed doorheen. Voeg daarna weer 1 theelepel toe en roer deze er weer goed doorheen. Ga door totdat je de smaak hebt gekregen die je lekker vindt, de ene houd van een zachte smaak bij de ander mag de smaak wat scherper zijn, dus ik kan je geen aantal geven.
Indien de mayonaise te dik is, dat is bij ieder merk anders, voeg dan een paar druppels water toe.

Leg het sjabloon op een bord en smeer met behulp van een kwastje de mayonaise erover uit.
Herhaal dit bij de ander borden.

Leg de gerookte zalmplakjes er overheen.
Garneer af met cress, de grof gehakte amandelnootjes en de eetbare bloemblaadjes.

Opmerking:
- *Ik heb zelf een sjabloon gemaakt van stevig plastic, hier een bloem op getekend en deze met een Stanley mes uitgesneden. Maar er zijn ook mooie kant en klare sjabloons te koop.
Pas het sjabloon aan de omstandigheden aan, paasei, hulst tak enz enz
- Mocht je wasabi poeder in huis hebben dan kan je daar ook deze mayonaise van maken, roer de de poeder door de mayonaise tot je de gewenste smaak hebt verkregen. Doe daarna wat poeder in een theezeefje en strooi iets over het bord voor een leuk effect.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 15 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken