Asperge pulled pork quiche

Quiche
  

under-heading

Asperge pulled pork quiche

Ingredienten

350-500 gr pulled pork met groene kruiden
1,5 kilo dunne asperges
9 plakjes bladerdeeg
12 eieren
400 ml slagroom
150 gr geraspte kaas
zout en peper
beetje paneermeel

Bereiding

Leg bakpapier op een grote bakplaat, mijn bakplaat is 35x35 cm
Rol het bladerdeeg iets dunner uit en bekleed de bakplaat hiermee.
Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg.
Strooi een dun laagje paneermeel op het bladerdeeg.
Verdeel de pulled pork hierover en leg daarna de geschilde asperges erop.
(zijn de asperges te dik, dan kan je ze beter even in de lengte doorsnijden).

Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
Klop de eieren met de room los en breng op smaak met zout en peper.
Schenk dit over de pulledpork met asperges.

Bak in een voorverwarmde oven van 200Gr.C gaar.
In de kleinere variant is hij meestal eerder gaar, maar deze heeft wel 50 minuten in de oven gelegen.

Tip: Procureur met groene kruiden alleen maar voor deze quiche bereiden, dat is te veel werk en dat zou ik niet doen. Deze creatie is ontstaan omdat ik groene kruiden pulled pork overhad. Het is dus een mooi voorbeeld van creatief zijn met wat je overhebt als je grote stukken vlees bereid hebt.
Uiteraard kan je deze quiche ook bereiden met ham!

Algemeen


persons : ruim 10 personen
time : 70 minuten + koelen
book : Eigen recept
print : Afdrukken