Procureur gevuld met groene kruiden

Hoofdgerecht
  

under-heading

Procureur gevuld met groene kruiden

Ingredienten

1 procureur stuk van 2,4-2,7 kilo
30 gr oregano blaadjes
30 gr rozemarijnnaaldjes
30 gr tijmblaadjes
Zeste van 1 citroen
Sap van 1 citroen
10 gr zout
10 gr peper
100-150 ml olijfolie
½ bol knoflook
7 gr fenegriek
4 eetlepels honing

50 ml appelsap
1 ruime eetlepel honing

Bereiding

Maak de rozemarijn naadjes fijn. Hak ze super fijn en vijzel ze dan tot een pasta in een vijzel met een beetje olie. Tja ik vond dat veel werk, maar ik wist geen andere oplossing. Op de kookles hebben we de rozemarijn naaldjes fijn gemaakt met behulp van een ouderwetse koffie-bonenmaler (die is zo krachtig daar maken we ook de steranijs in fijn als we kerriepoeder maken) Thuis lukte het niet met de staafmixer en keukenmachine daarom heb ik het op deze manier gedaan heb.

Meng alle andere ingrediënten in een keukenmachine en maak het goed fijn, voegt de rozemarijn toe
Snij het procureur in een 2cm dikke lap (alsof je hem afrolt)
Snij het vlees lichtjes kruislings in, aan wat de binnenzijde wordt en verdeel hierover de marinade.
Rol op en bind op als een rollade. Smeer de marinade die eruit is gelopen over het vlees. ( Ik had wat extra achter gehouden om erover heen te smeren)
Los de honing op in de appelsap. Injecteer de rollade op diverse plekken met de appel-honingsap.
Rol de rollade strak in huishoudfolie en laat het vlees zo 1 nacht in de koelkast marineren.

Bereid de volgende dag je BGE voor net zoals je pulled pork maakt ( convegtor, lekbak en rooster)
Onze BGE 'snorde' zo rond de 120 graden, we hebben het vlees in folie ingepakt bij een kerntemperatuur van 74 graden en daarna rustig door gegaard tot een kern tempetratuur van 87-88 graden.
Daarna ingepakt 2 uur latent rusten.

Verwijder het bindtouw.
Pull het vlees net als pulled pork

Opmerking: Je kunt het zelfde resultaat behalen door het vlees in de oven ( 120 gr) te garen. Een richttijd kan ik je niet geven, het enigste belangrijke is op een lage temperatuur garen ende eind kern temperatuur van het vlees. Dus begin op tijd. Op de BGE is dat ruim 8 uurtjes.

Tip: Uiteraard kan je ook zelf een ander kruidenmengsel bedenken.
Door de rozemarijn smaakt deze procureur heerlijk bij een aardappel-room schotel. Ook verheug ik me op het asperge seizoen want ook dat lijkt me een heerlijke match.

Nabericht:
Inderdaad een prima match met asperges Asperge quiche met groene kruiden pulled pork

Algemeen


persons : 8
time : 8-10 uur
book : Gedeelte uit kookles menu maart 2016
print : Afdrukken