Eendenborst met calvados en groene peper

Hoofdgerecht
  

under-heading

Eendenborst met calvados en groene peper

Ingredienten

4 kleine of 2 grote tamme eendenborsten
5 eetlepels calvados
3 eetlepels groene peperkorrels
150 ml creme fraiche

Bereiding

Snijd met een scherp mes in het vel van de eendenborsten een ruitpatroon. Zout het vlees gul.
Bak de eendenborsten eerst op de velkant op een niet te hoog vuur zo'n 8-10 minuten, zonder toevoeging van vet.
De vetlaag onder het vel smelt en biedt voldoende smering.

Bak ook de andere zijde, maar niet langer dan 2 minuten.

Haal het vlees uit d pan en houd de eendenborsten warm in aluminiumfolie.

Schep het meeste van het eendenvet uit de pan. Voeg de calvados en de peperkorrels in de pan en laat op hoog vuur bruisen.

Voeg de creme fraiche toe en kook in tot sausdikte.

Snijd het vlees in dunne plakken en voeg de uitgelopen vleesnet aan de saus toe.
Kook zo nodig nog iets in.

Opmerking: Wat simpel, wat lekker!!

Algemeen


persons : 4 personen
time : 15 minuten
book : Recept uit de Volkskrant van Onno Kleyn
print : Afdrukken