Chocolade merinque

Taart
  

under-heading

Chocolade merinque

Ingredienten

100 gr eiwitten, dit is meetal het eiwit van 3 eieren
150 gr kristalsuiker
paar druppeltjes citroensap
snufje zout
75 gr pure chocolade, het liefst met 70-85% cacao

Bereiding

Ontvet je mengkom met wat druppels citroensap.

Splits de eieren en zorg ervoor dat er absoluut geen eigeel bijzit.

Klop de eiwitten bijna stijf, voeg daarna de citroensap, zout en suiker toe en klop daarna stijf tot het eiwit mooi glanst.

Smelt ondertussen de chocolade au bain marie, roer goed door en laat het een klein beetje afkoelen.

Voeg de gesmolten chocolade in gedeeltes toe aan het eiwitschuim. Roer het er niet doorheen, maar vouw het er voorzichtig doorheen zodat je nog de mooie structuur van de chocolade ziet. Draai tijdens het 'omvouwen' de beslagkom steeds een kwart slag.

Verwarm de oven voor op 100 Gr.C.
Bekleed een bakplaat of een rooster met bakpapier en schep met behulp van 2 lepels mooi moppen op het bakpapier afhankelijk van de grote die je wenst.
ik heb er 13 uitgehaald.

Bak de merinque's droog in zo'n 60 minuten, uiteraard is dat een beetje afhankelijk van de grote van je merinque's dus kijk even tussen door.
Ik heb ze ook niet helemaal droog gebakken, uiteraard was de buitenkant droog maar van binnen waren ze nog een klein beetje smeuïg, wauw wat lekker!

Algemeen


persons :
time : 75 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken