Claude's creme brûlée

Nagerecht
  

under-heading

Claude's creme brûlée

Ingredienten

3 eieren ( ongeveer 185 gr)
125 ml melk
250 ml slagroom
100 gr suiker
7 ml vanille extract

Bereiding

Mix de eieren, melk, slagroom, suiker en vanille extract goed door elkaar. Klop net zo lang tot de suiker is opgelost.

Schenk de room in 4 vuurvaste schaaltjes. Plaats de schaaltjes in een ovenschaal een vul de ovenschaal met handwarm water, tot het water halverwege de schaaltjes met crème brûlée staat.

Schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 175 Gr.C en bak de crème brûlée in zo'n 40-45 minuten gaar.
Het puddinkjes moet nog een heel klein beetje lobbig aanvoelen als je het uit de oven haalt.

Laat de crème brûlée volledig afkoelen en plaats deze daarna in de koelkast.

Voor het serveren, strooi de suiker gelijkmatig over de crème brûlée en brand deze met een brander tot karamel.

De perfecte creme brûlée moet koud van binnen zijn met een warme suikerlaag.

Tip: Maak de creme brûlée een dag eerder dan is hij zeker zo lekker!
Lees hier het verhaal achter deze creme brulee

Algemeen


persons : 4
time : 55 minuten + afkoelen
book : Kookboek: Chef Claude Cookbook and Biography
print : Afdrukken