Bois-boudransaus

Saus / Dressing
  

under-heading

Bois-boudransaus

Ingredienten

3 dl arachideolie
½ dl wijnazijn
zout en vers gemalen peper
150 gr tomatenketchup
1 theelepel worcestersaus
5 druppels tabasco
100 gr sjalotten fijngesneden
5 gr kervel. fijngeknipt
5 gr bieslook, fijngeknipt
20 gr dragon, fijngeknipt

Bereiding

Roer in een schaal de olie en azijn door elkaar. Voeg een snufje zout toe en draai 3 maal met de pepermolen. Roer alles met een kleine garde tot een emulsie.

Voeg de tomatenketchup, worcestersaus, tabasco, sjalotten en kruiden toe. Roer goed en proef of de saus goed op smaak is.

Je zou de saus nu meteen kunnen gebruiken maar hij is veel beter op smaak als hij eerst een paar uurtjes of zelfs een paar dagen heeft gestaan, dus maak hem eerder!
Bewaar de saus in de koelkast bij mij was de saus na ruim een maand nog steeds heerlijk, dat komt omdat alles heerlijk onder de olie staat.
Laat hem voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Serveertip:
Serveer deze saus over licht gepocheerde zalm of forel filet.
De saus past ook bij gebraden kip of piepkuiken.

Leuke info:
Deze saus is ontwikkeld door Michel Roux voor de Rothschild familie ( bekend om z'n mooi wijnen) in de 60er jaren. Toen werd deze saus geserveerd over licht gepocheerde zalm.
De Roux family is befaamd om het maken van mooie sauzen.
Deze saus komt uit mijn sauzenboek van Michel Roux (echt een aanrader).
De saus is pas echt bekend geworden door Heston Blumenthal nadat de saus stond in zijn kookboek “Heston Blumenthal thuis”.
Heston behoort tot de echte wereld top met zijn restaurants De Fat Duck and Dinner by Heston Blumenthal.

Algemeen


persons : 6-8 personen
time : 10 minuten
book : Kookboek: Sauzen van Michel Roux
print : Afdrukken