Pizza traditioneel

Hoofdgerecht
  

under-heading

Pizza traditioneel

Ingredienten

300 g meel (Jumbo patentbloem fijne structuur)
25 gram gist (vers bij de bakker) of 7 gr droge giste
200 ml lauw water, snufje zout
2 eetlepels olijfolie

Voor de rode saus
2 blikken tomaten, Heinz
2 teentje knoflook (fijn geknepen)
1 middelgrote ui (fijngesnipperd), gedroogde oregano, zout en peper.

Bereiding

Met verse gist:
Los de verse gist op in een beetje lauw water, doe de meel in een bak en maak een kuiltje voor het lauwe water, de opgeloste gist, zout en olijfolie. Meng goed tot er een mooi mengsel met deeghaken of met de hand.

Met gedroogde gist:
Doe de meel in een mengkom, maak een kuiltje in het midden en doe daar de gedroogde gist in. schep wat bloem over de gist. Bestrooi een snufje zout over de bloem. Voeg handwarm water en d olijfolie toe en meng met de deeghaken of met de hand tot een mooi mengsel.

Leg de bol in een bak (5* de grote van de bol) en leg er een vochtige theedoek overheen. Laat het deeg 4-5 uur op kamertemperatuur rijzen. Het deeg is goed als het deeg goed luchtig is.

Voor de saus:
Bak de knoflook en uien in een beetje olijfolie tot ze een beetje licht bruin zijn.Voeg dan de tomaten toe en damp de brei in, voeg af en toe wat olijfolie toe om dit proces te versnellen. De saus is klaar als er een vettige saus overblijft . Proef de saus en voeg zout peter en oregano toe om de saus op smaak te brengen.

Variatietip:
Alternatief is geen rode saus maar chreme friache met gerookte zalm, bakken en daarna nog wat rucola toevoegen (goddelijk).

Algemeen


persons : 2
time : 30 minuten + 4=5 uur rijzen
book : Recept van Jef van der L
print : Afdrukken