Gekonfijte knoflook

Bijgerecht
  

under-heading

Gekonfijte knoflook

Ingredienten

2 bollen knoflook
olie

Bereiding

Maak de teentjes knoflook schoon.
Doe ze in een pannetje en giet er zoveel olie op dat de knoflook teentje helemaal onder staan.

Verwarm de olie naar max. 80 Graden C.

Haal de pan van het vuur en laat de knoflook in de olie afkoelen.

Nadat alles is afgekoeld overdoen in een schone pot.
De knoflook tenen zijn een paar dagen houdbaar maar bewaar zelfgemaakte knolfook niet langer dan 4 dagen in je koelkast ivm eventueel onstaan van botulisme, lees dit artikel

Tip:
-De gekonfijte knoflook is heerlijk in salade's of op het laatst even mee verwarmen als u aardappelen (op)bakt.
- Ook de olie kunt u voor diverse toepassingen hergebruiken.

Opmerking:
Ik ben niet altijd voor het gebruik van rauwe knoflook in sausjes en dressings. Voor mij overheerst het te snel en blijf ik te lang last houden van die overheersende smaak in mijn mond.
Deze gekonfijte knoflook is voor mij dan soms een goede oplossing. Echt super makkelijk te maken en altijd binnen handbereik om te gebruiken. Ja nu ben ik toch plotseling een knoflook fan aan het worden :-)

Algemeen


persons : nvt
time : 10 minuten + afkoelen
book : Eigen recept
print : Afdrukken