Saus tartare

Saus / Dressing
  

under-heading

Saus tartare

Ingredienten

2 eidooiers
50 ml witte wijnazijn
1 eetl. mosterd
250 ml zonnebloemolie

3 eetl. kappertjes
1-2 augurken
1 sjalotje
beetje verse peterselie
beetje verse dragon
beetje verse bieslook
2 eieren

Bereiding

Klop de eierdooiers samen met de witte wijn azijn en de mosterd los.
Voeg druppelsgewijs de zonnebloemolie toe en blijf met de mixer voortdurend kloppen, of nog makkelijker gebruik een keukenmachine.

Voeg echt steeds maar met druppels tegelijk de olie toe anders krijgt u geen mayonaise maar een dressing.

Kook de 2 eieren in 9 minuten hard, laat ze afkoelen.
Hak de eieren fijn.
Snipper de sjalotjes.
Hak de peterselie, bieslook en dragon fijn.
Snijd de augurken klein en hak de kappertjes fijn.

Meng de kruiden, augurken, sjalotje, kappertjes en ei door de mayonaise.
Breng de saus tartre op smaak met zout en peper.

De saus smaakt heerlijk bij gebakken en gefrituurde vis.
Wij hebben de saus gegeten bij ZALM IN TEMPURA

Weinig tijd:
Maak een snelle saus tartare door de zelfgemaakte mayonaise te vervangen door gekochte.

Tip:
Mayonaise maken is niet zo moeilijk, als je het een paar keertjes hebt gedaan is het een fluitje van een cent. Uiteraard is zelfgemaakte mayonaise smaakvoller dan gekochte.

Algemeen


persons : nvt
time : 20 minuten
book : Gedeelte uit een kookles recept
print : Afdrukken