Chocolade Fudge met pistache

Taart
  

under-heading

Chocolade Fudge met pistache

Ingredienten

350 gr pure chocolade ( 70% cacao bestanddelen)
1 blikje gecondenseerde melk van 397 gr
30 gr boter
snufje zout
150 gr pistache nootjes

Bereiding

Doe de gehakte chocolade, gecondenseerde melk, boter en zout in een pan met dikke bodem
Zet dit op een laag vuur en roer tot alles gesmolten is.

Doe de noten in een diepvrieszak en hak ze met een deegroller tot je kleine, maar ook wat grotere stukjes hebt.

Doe de noten bij de gesmolten chocolade en de gecondenseerde melk er roer alles goed door elkaar.

Giet het mengsel in een vierkante bak van 23 cm en strijk de bovenkant glad.

Laat de fudge afkoelen en zet hem in de koelkast tot hij stijf is.

Snijd de afgekoelde fudge in stukjes van 3 x 2½ cm.

Als je de fudge hebt gesneden dan kan je deze in de vriezer bewaren
Het is niet nodig om ze te ontdooien, je kunt ze zo uit de vriezer eten.

Voor ongeveer 64 stukken rijke fudge.

Algemeen


persons : nvt
time : 20 minuten + koelen
book : Kookboek: Nigella Express
print : Afdrukken