Garnalen mini loempia met pittige mayonaise

Garnalen mini loempia met pittige mayonaise

Ingredienten

300 gr tijgergarnalen
16 velletjes wonton deeg ( verkrijgbaar bij toko)
1 lente uitje
1 teentje knoflook
2 eetl olijfolie extra vergine
zout en peper
1 eiwit
1 koolrabi
1 eetl. azijn
1 liter olie om te frituren
˝ rode peper
5 sprietjes bieslook
4 eetl. mayonaise
˝ theel. mierikswortelpasta

Bereiding

Laat de garnalen en het wantandeeg ontdooien.
Snijd het lente-uitje in dunne ringentjes.
Pel en snipper de knoflook
Dep de garnalen goed droog en hak ze grof.
Meng de garnalen met de lenteui, de knoflook en 1 eetlepel olijfolie.
Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel het garnalenmengsel over de wantan velletjes en besrijk de randen met eiwit.
Vouw de randjes om vouw het deeg tot een loempia.

Schil de koolrabi. Snijd hem in dunne plakken en blancheer de koolrabi ca. 1 minuut in kokend water met zout.
Giet de koolrabi af.
Meng de azijn met de olijfolie, breng op smaak met zout en peper en roer dit door de geblancheerde koolrabi.

Verhit de olie in een ruime pan tot ca 160 graden.
Halveer ondertussen de rode peper in de lengte, verwijder zaadlijsten en hak het vruchtvlees fijn.
Hak de bieslook fijn.
Meng de mayonaise, mierikswortelpasta, de rode peper en de bieslook.

Frituur de loempia’s portiegewijs in ca 5 minuten rondom goudbruin in de olie.
Schep de loempia’s uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer de loempia’s met koolrabi en mayonaise

p.p.
454 Kcal
23 gr eiwit
26 gr vet
30 gr koolhydraten

Opmerking:
Het was wel een heel gefriemel om de gehakte garnalen in het kleine blaadjes wontondeeg te
krijgen.
In het recept stond wontondeeg, als ik het nog eens maak dan ga ik loempia deegvellen gebruiken.
Je kunt de loempiaatjes iets groter maken en dat deeg wordt toch wat krokanter.
Ook mogen de garnalen iets pittiger op smaak gebracht worden, ze waren iets te ‘flauw’. Een beetje gehakte rode pepertjes door de garnalen kan de oplossing zijn.