Mierikswortel ijs

Bijgerecht
  

under-heading

Mierikswortel ijs

Ingredienten

2 dl. kippenbouillon
2 blaadjes gelatine 125 ml room
20 gr mosterd
12 gr.mierikswortel vers, fijn geraspt
100 gr mierikswortelpasta ( uit een potje)
50 ml yoghurt
2 theel. olijfolie

Bereiding

Week de gelatine in koud water.
Verwarm de bouillon en los hier de uitgeknepen gelatine blaadjes in op.

Voeg de room, vers geraspte mierikswortel, de mierikswortelpasta, room en de een theelepel mosterd toe.
Roer alles goed door en verwarm het verder tot 90 Gr.C. ( het mag niet koken !)
Haal de pan van het vuur en laat afkoelen tot 50*c.
Voeg dan de rest van de mosterd, olijfolie en yoghurt toe.

Laat het verder afkoelen en draai er daarna ijs van in de ijsmachine.

opmerking:
Mierikswortelijs is onderdeel van het gerecht: Rode bieten met wijting en mierikswortel ijs maar past ook zeker bij andere gerechten zoals bv bij paling

Algemeen


persons : 8-10
time : 15 min+koelen+ijs draaien
book : Gedeelte uit kookles recept
print : Afdrukken