Torta Caprese, taart van Capri

Nagerecht
  

under-heading

Torta Caprese, taart van Capri

Ingredienten

300 gr ongepelde amandelen
200 gr chocolade
200 gr boter
200 gr suiker
6 eieren
½ pakje bakpoeder
2 eetl . gearomatiseerde likeur

Bereiding

Hak de amandelen zeer fijn en rasp de chocolade fijn.
Roer in een schaal de boter en suiker tot crème.
Kluts de eieren in een aparte schaal en roer ze dan door de botercrème

Voeg de amandelen en chocolade toe en roer het bakpoeder en de likeur erdoor.
Vet een springvorm van 28 cm doorsnede in met boter of bekleed hem met bakpapier.
Schep het deeg erin en bak de taart in ca 50 minuten op 180 Gr.C. in een voorverwarmde oven.

Stort de taart daarna op een rooster en snij in mooie punten als hij afgekoeld is.

Algemeen


persons : 10
time : 70 minuten
book : Kookboek: Culinairia Italie
print : Afdrukken