Aardappelgratin met knolselderij

Bijgerecht
  

under-heading

Aardappelgratin met knolselderij

Ingredienten

1 kg vastkokende aardappelen
500 gr knolselderij
4 eierdooiers
300 ml room
12 gr zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 Gr.C.

Snijd de aardappels in dunne plakken ( eventueel met behulp van een keukenmachine).
Snijd de knolselderij ook in dunne plakken.
Meng de knolselderij een aardappelplakken samen in een grote mengkom.

Klop de eieren los met het zout en de room en meng dit goed door de aardappelen en knolselderij.

Doe alles over in een ingevette ovenschaal van 20x30 cm,
Druk de plakjes goed aan.
Dek de gratin af met aluminiumfolie.
Bak de gratin in ongeveer 60 minuten gaar. Verwijder de aluminiumfolie de laatste 20 minuten zodat de bovenkant lichtbruin kan kleuren.

Serveer de gratin warm.

Tip:
Maak de gratin daag van te voren.
Laat de gratin afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt tot gebruik in de koelkast.
snijd de gratin in eenpersoons stukken en neem ze uit de ovenschaal.
Zet de stukken op een bakblik met wat tussen ruimte.
Verwarm de oven voor tot 180 Gr.C.
Verwarm de aardappelgratin 15-20 minuten.

Algemeen


persons : 8 stuks
time : 90 minuten
book : Etentje bij Marian en Kees
print : Afdrukken