Hete kip met komkommersalade

Hoofdgerecht
  

under-heading

Hete kip met komkommersalade

Ingredienten

50 ml azijn
4 eetl. suiker
1 komkommer
1 rode peper
60 gr boter
klein uitje
500 gr kipfilet, in grove stukken
1 theel. gemalen koriander
1 teen knoflook
2 theel. sambal oelek
4 eetl ketjap manis
1 limoen, in partjes

Bereiding

Verwarm de azijn en los 3 eetlepels suiker in op. Laat afkoelen.
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes met een theelepel en snijd de helften daarna in blokjes.
Verwijder steel en zaadjes van de peper en snijd deze in superkleine stukjes.
Meng komkommer en de rode peper door de afgekoelde azijn.

Snijd de ui fijn. Verhit de boter en bak de kipfilet op hoog vuur met de ui en de korianderpoeder in 5 minuten bruin.
Voeg de knoflook, de sambal, de rest van de suiker en de ketjap toe en bak op middelhoog vuur al roerend nog 8 minuten.
De saus moet iets dikker worden, zet het vuur laag als de saus te dik wordt.

Garneer de kip met de partjes limoen, geef de komkommersalade er apart bij en serveer met witte rijst.

Klik voor een foto van de komkommersalade Hier.

P.P. 355 Kcal

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Tijdschrift: Allerhande sept. 2009
print : Afdrukken